Uleiuri vegetale Produse de panificaţie Morărit  


Ulei de porumb "Lacrima de aur"

 

       - Uleiul de porumb este un produs natural 100% rafinat obtinut prin presarea germrnilor de porumb. Uleiul de porumb are un miros şi un gust plăcut. Culoare - de la galben la maro-roşcat. Este un produs alimentar dietic asimilat uşor de organizm .

  Uleiul de porumb contine 85% acizi grasi nesaturati - oleic, linoleic, 15% grăsimi saturate - acid stearic, acid palmitic, vitaminele E, F, pro-vitamina A şi lecitină. Datorită compoziţiei sale echilibrate, uleiul de porumb este uşor asimilat de organizm. Din el se prepar diferite sosuri , maioneza, se utilizează la coacerea  produselor alimentare , se foloseşte în fabricarea  produselor alimentare pentru copii.

  Principalul avantaj al acestui tip de uleiuri comestibil, în comparaţie cu alte uleiuri vegetale - o cantitate mare de vitamina E (tocoferol), care este un antioxidant puternic care protejează organismul  de o  îmbătrânire prematură, datorită vitaminei E - de două ori mai multă, decât în uleiul de floarea-soarelui şi de masline! ulei de porumb contribuie la funcţionarea normală a sistemului endocrin - în special glandele sexuale, hipofiza, glandele suprarenale, glanda tiroidă.Previne dezvoltarea de slăbiciune musculară şi oboseală. Şi, de asemenea, are proprietaţi antimutagenice, protejarea aparatului genetic a celulelor  de mutaţii , cauzate de acţiunea  produselor chimice, radiaţii ionizante, e.t.c este util pentru femeile în timpul sarcinii, protejează celulele împotriva mutaţii posibile.

 

  Uleiul de porumb consolidează puterea de apărare a organismului, combate oboseala şi slabiciune muscular, datorită prezenţei de lecitină, acest tip de ulei vegetal ajută la prevenirea aterosclerozei, reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge. El este bogat în acid linoleic, care creşte rezistenţa la boli şi reglementează  coagularea sângelui.

 Ulei din germeni de porumb este recomandat pentru:

  • Promovează sistemul endocrin sănătos;
  • Prevenirea aterosclerozei;
  • Reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge;
  • Acesta protejează corpul de la îmbătrânire prematură;
  • Diabet zaharat;
  • Tratamentul de eczeme uscate, lichen solzos;
  • A scăpa de mătreaţă şi de creştere accentuată a părului;
  • Stimulează ficatul, vizica biliară, intestine;
  • Previne permeabilitatea şi fragilitatea capilară.

 


 

Actualizat: 28.04.2013 | 5369 afişări.
Republica Moldova, r-nul Dubăsari, satul Pîrîta, MD 4579
Fax: (+373 22) 329516, Telefon: (+373 22) 322550, (+373 248) 92470
GSM: 060015151
Email: info@ulei.md
Romana Russian English Schimba culoarea