Uleiuri vegetale Produse de panificaţie Morărit  
Morărit

"Dacă vrei să trăieşti bogat - trebuie să lucrezi" - sub acest slogan, întreaga echipă SRL «Aliment-Ulei» lucrează incontinuu.
Cereale sunt cel mai important produs, reprezintă baza nutriţiei umane precum şi necesarul de furaje pentru animale.
Nu este suficient doar să creşti cereale, este necesar să menţiii calitatea acestora.
O trăsătură distinctivă a produselor fabricate - este calitatea înaltă. La toate etapele de prelucrare a cerealelor garantăm respectarea parametrilor de proces. Respectăm cele mai înalte cerinţe de calitate.
Există, de asemenea, motoul tradiţional principal care ne defineste compania noastra - întotdeauna să fim plasaţi printre liderii din industria de morărit, nu vom renunţa niciodată.

In urmatoarea celor expuse mai sus va enumeram urmatoarele:

           Făină de calitatea superioara,

           Faina de clasa întâi,

           Faina de clasa a doua,

           Faina din tarite.

De asemeni, si altor produse a companiei noastre li s-a oferit nu numai o data inalte disticntii referitor la calitate.
Toate aceste lucruri reprezinta rezultatul muncii noastre de zi cu zi. Si inca ceva: avem astăzi o bază importantă, care ne permite să asigurăm in mod constant partenerii noştri cu productia necesara şi posedam un mare potenţial, vom lucra din greu pentru a trăi din plin.

Faina - un produs alimentar, care se obţine prin măcinarea boabelor din diferite culturi.

Faina este folosita pentru a face pâine, produse de patiserie şi paste făinoase, ca un ingredient necesar în sosuri şi diferite produse alimentare. Făină este produsa din culturi diferite. În prezent, făina cea mai folosit este făina de grâu şi amestecuri de grâu şi făină de secară. Compoziţia chimică şi valoarea nutriţională a făinii depinde de tipul de cereale, de tipul de mese şi făină.

Tărâţele de grâu sunt produse din fibre alimentare: 28-30% hemiceluloză, aproximativ 10% celuloză, lignină 3% şi 2% pectina. Se opareste doza zilnică de tărâţe (2-4 linguri per litru) cu apă clocotită pentru 30-40 de minute si se adăuga la supa, salata, iaurt caviar de legume, şi alte alimente. În acest fel puteţi stabili o activitatea intestinala normala în trei sau patru zile. Acest efect nu da nici un alt medicament. Important - tărâţele sa fie prezente la micul dejun, prânz şi cină in fiecare zi.
În dieta pentru diabet zaharat, este necesar să mănânce tărâţe de grâu care inhiba creşterea nivelului de glucoză în sânge după mese, respectiv, reduce nevoia de insulina si alte medicamente antidiabetice. Este util şi celor care sunt supraponderati.
Cu toate acestea, mâncatul exagerat de tărâţe de grâu nu este sănătos, deoarece evita absorbţia de calciu. Prin urmare, daca in dieta ta nu apar alimentele fibroase (cereale integrale şi produsele lor), este necesar de a adăuga 0.5 linguri de tărâţe de grâu în produsele alimentare (aluat, orez, terciul de mei) cee ce e eficient pentru a normaliza lucrul tractului gastro-intestinal şi mentinerea lui intr-o forma buna.

Reţete pentru utilizarea tărâţei de grâu
Tarite de griu mărunţite. Folosite pentru imbogatirea alimentelor cu vitamine şi microelemente. Tărâţe de grâu, spălate şi uscate în cuptor, zdrobite într-o râşniţă de cafea, adăugaţi-le la aluatul pentru copt. Datorită conţinutului ridicat de polizaharide fibroase, taratele de grau utilizate in dieta au un efect benefic asupra digestiei, reduc nivelul colesterolului şi amoniacului în intestine, pentru a preveni formarea de calculi biliari. Reprezinta de asemeni un produs complementar eficient in tratamentul de boli ale tractului gastro-intestinal.

Tărâţe de grâu aburite. Tarate de grau opărite cu apă clocotită şi după 20-30 de scurs lichidul. Masa care rezultă poate fi adăugata la aproape toate alimentele. Odată ce ajunge în interiorul stomacului, taratele de grau, nu suporta modificări, ajungind în intestin, accelerareaza mişcarea de deşeuri. Diminuiaza durerea şi balonarea. Schema clasică a utilizarii taritelor de griu: 2 săptămâni cite o lingurita zilnic, apoi 1 lingura de 3 ori pe zi. După ce intestinele încep să lucreze în mod normal, se continua cu 2 lingurite pe zi. O altă reţetă: la începutul tratamentului se administreaza 1 lingurita de tarate de 3 ori pe zi. Dupa 7-10 zile doza este crescută la 2 lingurite.

Există o reţetă pentru gurmanzi: tărâţe de grâu date prin masina de tocat (100 g) cu prune uscate, fara samburi (200 g) şi stafide (100 g). Această cantitate este pentru 3 doze. În timpul tratamentului cu tărâţe este util să se bea mai multă apă (până la 6 cani pe zi).

Apă de tarite. La 4 linguri de tărâţe de grâu se adaugă 20 linguri de apa. După 3-4 ore se scurge apa, se adauga 1 lingura de miere sau suc de fructe (pentru o altă reţetă la 1 cana de tarate se adaoga 1 litru de apă la temperatura camerei, si se lasa la inmuiat 8 ore). Această apă este utilizata pentru corectarea corpului şi pentru normalizarea peristaltismului intestinal.
Infuzie de tărâţe de grâu
La 400 g tărâţe se adaugă 1,5 litri de apa fiarta, se lasa pentru 30 de minute, se filtrează. Infuzia este utilizata pentru tratarea bronşitei. De asemeni, infuzia rezultata se poate bea pe tot parcursul zilei în loc de ceai, supa si alte lichide.

Decoct de tărâţe (bautura de vitamine). Reteta 1. La 200 g de tărâţe de grâu se adaugă 1 litru de apa clocotita, se lasa timp de 1 oră, se filtreaza prin pânză sau o strecuratoare, se stoarce si ramine decoctul. Decoctul se bea cite 0,5-1 pahar de 3-4 ori pe zi înainte de mese. Uneori acesta este adăugat la supe sau pe baza lor se pregăteşte cvas. În acest caz, pentru fiecare 0,5 litri de decoct se adaugat 25 de grame de zahăr şi 5 grame de drojdie. Un decoct de tărâţe ajută în caz de ulcer a vezicii urinare (se bea zilnic timp de 1 lună).

Reţetă 2. Se fierbe 1,8 litri de apă, se adaugă 400 g de orice tărâţe de cereale, se lasa sa se infuze pentru 10 minute. Se indulceste cu zahăr ars. Bulionul rezultat este recomandat pentru bronşită, pneumonie, laringite, faringite, amigdalite, etc - se recomanda a se bea pe parcursul zilei în loc de cafea, ceai şi alte fluide care se servesc cald.

Decoct de tărâţe de grâu şi miere: Se fierbe 1 lingura tărâţe de grâu în 2 pahare de apa pentru 30-40 de minute. Se adauga 1 lingura de miere şi se mai fierbe. Decoctul este administrat cite 50 g de 3-4 ori pe zi, cald sau rece. Este util pentru persoanele grav bolnave, persoanele în vârstă, copiii cu dezabilitati. Are proprietatea de a recapata forta, oferă o mulţime de energie.

Decoct de tărâţe de grâu în lapte: Se toarna 2 linguri de tărâţe de grâu într-un pahar de lapte cald, si se acopera pentru 30-40 minute. Puteţi fierbe 15 minute. Aceasta supa este un laxativ bun, deci este folosit pentru combaterea constipaţiei. Este, de asemenea, utilizată pentru a menţine forţele în cazul pacienţilor cu dezabilitati - bulion se bea de 2 ori pe zi timp de o lună.
Principalele proprietăţi medicinale ale tărâţelor de grâu sunt urmatoarele:

  • Restaurare putere.
  • Înmoaie perioada de diabet.
  • Cureţa intestinele.
  • Reglementarea excreţie biliară.
  • Utile pentru supraponderali.
  • Eficiente în tratarea tractului respirator superior.
  • Folosit ca un preparat de vitamine (decoct).
  • Creşterea potentei sexuale.

Tărâţe de grâu sunt contraindicate în exacerbare de ulcer peptic.

Actualizat: 30.04.2013 | 9348 afişări.
Republica Moldova, r-nul Dubăsari, satul Pîrîta, MD 4579
Fax: (+373 22) 329516, Telefon: (+373 22) 322550, (+373 248) 92470
GSM: 060015151
Email: info@ulei.md
Romana Russian English Schimba culoarea