Ulei din semințe de struguri
Nivelul inalt de preţuire a uleiului din seminţe de struguri in nutritie, cosmetologie si actiuni terapeutice este datorat componenţei sale bogate de vitamina E, A, B1, B2, B3, B6, B8, B12, C; macro şi microelemente (potasiu,natriu,calciu,fier etc); acizi grasipolinesaturati, flavonioide, fitosteroli, tanine, fitoncide, hlorofil, enzime. Uleiul din seminţe de struguri este bogat in acid linoleic polinesaturat Omega-6(70%), care determină cele mai importante propietăţi cosmetologice ale acestui product. Pentru a avea un păr sanatos, stralucitor si matasos, masaţi uleiul din seminte de struguri in radacinele parului cu 15 min înainte de spălare. Măşti, aplicaţii pentru piele problematică. Uleiul din seminţe de struguri, amestecat cu ulei de jojoba, ulei din germeni de griu, avocado sau de adaugat la ele (la 1-2 linguri) cîte 1-2 picaturi de ulei din salvie, arbore de ceai, romaniţa, ilang-ilang, rozmarin, levanţică, lamâie sau câte 1-2 picaturi de ulei din ienupar.
Ulei din semințe de struguri este util pentru prevenirea şi în terapia complexă a bolilor asociate cu leziuni erozive-ulceroase ale mucoasei gastro-intestinale. Are efecte hepatoprotectoare, ulei din semințe de struguri este folosit destul de des în comnplex cu chimioterapie, și este, de asemenea, utilizat pentru prevenirea și tratamentul litiazei biliare, colecistita, hepatita, boli hepatice alcoolice. Consumul zilnic de ulei din seminte de struguri este de asemenea un excelent mijloc de prevenire a diferitelor boli infectioase si inflamatorii si a bolilor hormon-dependente de sfera sexuale feminină. Ulei de struguri este recomandat să fie administrat în dieta ca un mijloc de prevenire si de ajutor in terapia complexă de infertilitate masculine, prostatita, cancer de prostată și hiperplazia prostatică benignă.
La o lingura de ulei din seminte de struguri de adaugat 4 picaturi de ulei de jojoba si 10 picaturi de ulei de migdale.
Baie aromatizata cu ulei din seminte de struguri
O lingura de ulei de dizolvat in 3 linguri de miere naturala. Amestecul primit de adaugat in apa calda. Baie se primeste timp de 15-20 min. Dupa baie relaxati-va timp de 30 de minute.
Uleiul din seminte de struguri se potriveste de minune pentru masaj anticelulitic. In acest caz se recomda de utilizat uleiul in amestec cu ulei de portocala, grapefruit, lamie, ienupar, chimen dulce, geranium sau rozmarin (la 20 g de ulei din seminte de struguri se adauga 5-7 picaturi de orice tip de uleiuri enumerate mai sus).
Ulei din semințe de dovleac
Uleiul vegetal din seminţe de dovleac este popular în rândul experţilor.
Toate substanţele biologic active conţinute în seminţele de dovleac sunt concentrate în ulei de dovleac.
Uleiul natural din seminţe de dovleac este un complex de multivitamine, care constă din carotinoide, flavonoide, fosfolipide, tocoferoli, acizi graşi polinesaturaţi, despre importanţa cărora vorbesc atât de mult medicii. În plus faţă de proprietaţile de vindecare acest ulei are un gust excelent, care poate fi folosit cu succes la gătit.
Uleiul de seminţe de dovleac are multe proprietaţi medicinale. Un excelent antioxidant, agent coleretic şi antiulceros. În plus, are efecte hepatoprotectoare şi antidiuretice.
Complexul de acizi polinesaturaţi conţinut în uleiul de seminţe de dovleac are efecte benefice asupra sistemului cardiovascular, digestiv, endocrin şi nervos, imbunataţeste metabolismul grăsimilor, curaţă organismul de substanţe nocive (toxine, substanţe cancerigene, etc) şi ajută la consolidarea imunităţii şi întreţinere a echilibrului hormonal normal.
Uleiul de seminţe de dovleac diferă de majoritatea celorlalte uleiuri comestibile prin compoziţia minerală suficient de bogata (mai mult de 50 de macro şi microelemente), principalele fiind zincul, magneziul, fier şi seleniu.
În culinarie:
- În plus, uleiul din seminţe de dovleac este adesea folosit pentru condimentarea preparatelor din cereale, orez, salate, paste, legume fierte, cartofi copţi, piure de cartofi, supe, legume, mazare, fasole si linte.
- La prepararea carnii si fasolelor uleiul de dovleac este mai bine pentru a fi adăugat la final, deoarece nu tolerează căldură până la temperaturi ridicate.
- Datorita uleiului din seminţe de dovleac, piureul de cartofi, pastele şi bucatele din orez obtin un gust foarte neaşteptate şi unic.
- Pentru preparate din carne sau peşte este suficient de a se stropi câteva picături de ulei de dovleac, şi gustul bucatelor devine unic, luminos si nuanţat de o culoare. „însorita”
- Uleiul de dovleac poate fi, de asemenea, adăugat la clatite, sosuri dulci pentru deserturi, precum şi acest produs util dietetic poate fi folosit ca un aromatizant pentru toate produsele de copt.
În cosmetică:
- Uleiul de dovleac este excelent pentru piele uscată, aspră, solzoasă, sensibilă sau matură.
- Fitosterolii saturati, vitaminele „tineretii „, A şi E, acidul linoleic protejeaza perfect pielea impotriva imbătrânirii premature.
- VitamineleE, F, si acizii fitosteroli inclusi in uleiul din dovleac, utilizaţi într-o combinaţie complexă promoveaza activ hidratarea, nutriţia, şi atenuiaza pielea, oferind o suprafaţă netedă şi elasticitate pielii.
- Complexul de flavonoide, vitamine A şi E, intăreşte capilarele sub piele şi previne efectul pielii vinete.
- Enzimele din ulei de dovleac ajută pentru a curaţa pielea de un strat de celule keratinizate, moarte. Vitamina A, care este deosebit de bogată în uleiul din seminţe de dovleac, accelerează regenerarea pielii.
În medicină:
- Creşte potenţa bărbaţilor;
- Normalizează activitatea glandei prostatei şi previne dezvoltarea adenoamelor;
- Reglementează funcţiile sistemului de reproducere, normalizarea spermatogeneză şi ciclul ovarian;
- Previne dezvoltarea inflamaţiei genitală;
- Creşte rezistenţa la bolile infecţioase;
- Efect Anti-inflamatori;
- Stimulează sistemul imunitar;
- Reduce colesterolul din sânge;
- Recomandat pentru ateroscleroză şi boli cardiace coronariene;
- Creşte elasticitatea vaselor sangvine;
- Util in reglarea metabolismul grasimilor;
- Protejează ficatul şi stimulează tractul digestiv;
- Previne formarea calculilor biliari;
- Stimulează filtrarea şi funcţia renală a sistemului excretor;
- Posedă şi efect antiulceros şi antiseptic;
- Protejează organismul de efectele daunatoare ale radicalilor liberi şi imbătranirea prematură;
- Ajută la eliminarea substanţelor toxice din organism;
- Are acţiune antifungică, antiparazitară;
- Îmbunătăţeşte starea pielii;
- Protejează împotriva arsurilor solare şi accelerează regenerarea ţesuturilor;
- Ajută la restabilirea şi la accelerarea cresterii părului şi unghiilor;
- Ajuta în prevenirea acneei, seboreei şi mătreţii;
- Conţine un număr mare de substanţe biologic active: carotenoide, tocoferoli, fosfolipide, vitaminele A, E, F, flavonoide, acizi graşi saturaţi, acizi nesaturaţi şi polinesaturaţi;
- Datorită conţinutului ridicat de vitamina A, s-a dovedit a fi popular în tratamentul bolilor de ochi;
- Uleiul de seminţe de dovleac este unul dintre cele mai bogate surse de zinc, este necesar pentru oameni de la naştere până la bătrâneţe;
- Uleiul de seminţe de dovleac conţine 53 de micro şi macro elemente: fier, magneziu, zinc, seleniu, etc
Ulei din miez de nucă
Legenda bucătăriei franceze, sursa de sanatate.
Fabricat prin metoda de presare la rece.
Uleiul de nucă este utilizat pe scară largă în bucătăria asiatică și SUA pentru salate, pentru gatirea sosurilor, pentru toate tipurile de preparate reci. Deosebit de bine se foloseşte în preparatele din aluat. Uleiul de nucă – este un produs de calitate foarte înaltă, cu un gust de valoare. Acesta este un produs cu calităţi mari nutritive în perioada de recuperare după boli și operații.
Ulei din miez de nuci nerafinat
Are indicatori de înaltă calitate. Compus din acizi grași polinesaturați, vitaminele A, E, B macro-și microelemente (zinc, cupru, iod, calciu, magneziu, fier, fosfor, cobalt).
Produsul de bază pentru producerea uleiului este miezul de nucă. Compus din acizi grași polinesaturați, ajungînd la 60%, o cantitate mare de vitamina E, vitamina A, B. Uleiul de nucă conține, de asemenea, o cantitate destul de mare de grasimi polinesaturate, cum ar fi omega-3 si omega-6 acizi grasi, care poate dilua sangele, care, la rândul său, împiedică la formarea cheagurilor de sânge, evitând astfel accidente vasculare cerebrale.
Prin utilizarea de ulei este stimulat peristaltismul de colon si intestinul subtire, canalelor biliare curățate prin bilă stagnantă. De aceea, uleiul de nucă este recomandat pentru adulţi în vârstă care suferă de boli de inima coronariene, hipertensiune arterială și ateroscleroză.
Uleiul de nucă, de asemenea, ajută la creșterea imunității deoarece contine antioxidanti, care încetineşte procesul de îmbătrânire, de asemenea, inhibă efectul de radiații, normalizează glanda tiroidă și zahărul din sânge.
Uleiul de nucă are un mare efect asupra organismului, imbunataţind metabolismul, întinerirea lui, scade nivelul de colesterol și promovează pierderea în greutate. Acesta include enzime vegetale – entimiriaza, care sporește formarea semințelor de sex masculin și promovează circulația sângelui mai bună în zona genitală.
Chiar și în cele mai vechi timpuri, uleiul de nucă era folosit pentru a vindeca tuberculoza. Deoarece nuca are proprietati anti-inflamatorii, acest ulei promovează vindecarea ulcerelor, fracturi, răni diverse, și diferite boli inflamatorii ale mucoasei. Foarte bine, împreună cu o varietate de medicamente se aplică pentru tratarea venelor varicoase, furunculi, psoriazis si eczeme. Acesta este, de asemenea, folosit ca un remediu pentru viermi, este valoros nu numai ca un produs dietic, ci, de asemenea, ca un agent terapeutic.
El posedă indicatori de înaltă calitate. Acest lucru determină valoarea uleiului din miez de nuca în tratamente și diete.
Compania SRL „Aliment Ulei” are plăcerea de a vă oferi dumneavoast să cumpăraţi ulei de nucă în rețelele magazinelor comerciale ale orașului.
În bucatarie:
- uleiul de nucă este utilizat pe scară largă în bucătărie, se adaugă la prepararea prăjiturilor, plăcinte și alte produse coapte, este perfect pentru prepararea sosurilor și salatelor.
În cosmetologie:
- Uleiul de nucă – este un instrument uimitor pentru a inmuia pielea, care reţine umezeala. De asemenea, el se conţine în creme pentru diferite părți ale pielii, ca de obicei, în crema de maini, balsam pentru mâini și de îngrijire pentru corp. Acesta este motivul pentru care este atât de utilizat pe scară largă în cosmetologie.
- Uleiul este folosit ca mijloc de sporire a unui bronz.
- Întinereşte, regenerează şi tonifică pielea si este rapid absorbit și lasă pielea moale şi mătăsoasă.
Toate tehnologiile sunt proiectate, dezvoltate și fabricate de către departamentul nostru special conceput pentru a procesa nuci. Astfel, am reușit să obține cel mai bun echilibru la preţ şi calitate.
Tratamentul cu ulei de nucă accelerează metabolismul și reduce nivelul de colesterol din sânge, datorita carea duce la o reducere a greutății corpului și de întinerire.