Auriu – Ulei de floarea soarelui rafinat
Uleiul rafinat de floarea soarelui se produce din seminte de floarea soarelui, cu ajutorul unor tehnologii speciale care oferă obținerea unui gust şi miros specific al produsului. Uleiul rafinat de floarea soarelui are valoare nutritivă mai mică, în comparaţie cu ulei nerafinat, deoarece conţine mai puţine substanţe biologic active. Cu toate acestea, acest tip de ulei vegetal are o serie de avantaje incontestabile. Uleiul rafinat de floarea soarelui este recomandat pentru gătitul bucatelor cu tratament termic. Acest tip de ulei este folosit și pentru a produce, margarină, maioneză, produse de panificaţie şi patiserie, pentru conservare. Uleiul rafinat, în comparație cu cel nerafinat, are un termen de valabilitate mai mare.
Rafinarea – o etapă în producerea uleiului vegetal, în care uleiul este curățat de diferite impurități și componente. Uleiul vegetal este tratat cu alcaline, în urma căruia sunt eliminați acizii graşi liberi, fosfolipide, produsul se stratifică, se ridică uleiul vegetal rafinat şi se separă de sedimente. Apoi, uleiul este supus spre albire, deodorizare, din nou spre tratare şi filtrate. Şi la ultima etapă uleiul rafinat de floarea soarelui este supus răcirii, pentru a elimina ceara.
Uleiul de floarea soarelui este purificat, dar își pierde din gust şi miros. Anume din acest motiv, uleiul vegetal rafinat nu este iubit de toată lumea. Unii prefera mirosul şi gustul produsului natural şi cred că purificarea pentru acesta este nebinevenită.
Dar trebuie să reținem că mâncăm uleiul în fiecare zi, şi dacă există orice substanţe nocive în el, apoi treptat se acumulează în organism, ele pot contribui la apariţia diverselor boli. Prin urmare, rafinarea uleiului vegetal este necesară cel putin din motive de siguranţă. În plus, în urma rafinării se pierde doar o parte din substanțele nutritive, astfel încât valoarea nutriţională a uleiului vegetal rafinat şi nerafinat este aproximativ egală.
Fără îndoială avantajul uleiului rafinat de floarea soarelui – faceți economie substanţială dacă îl utilizaţi: costă puțin, şi consumul este mic.
Etapa finală a procesului de rafinare a uleiului este saturația cu azot. Aici procesul de fabricaţie este finalizat, uleiul este trimis la linia de ambalare.
În procesul de ambalare, după turnarea în sticla a uleiului, chiar înainte de plafonare, uleiul este saturat cu azot lichid. Datorită acestei proceduri, uleiul păstrează toate calităţile valoroase pentru întreaga perioadă de valabilitate. Ultimul moment – aplicarea etichetei şi ambalarea în seturi.
Produsele finite sunt transportate la depozit pentru expediere către clienţi.